projecten
adviezen
       
 

XYZ is een bureau dat zich bezig houdt met een verscheidenheid aan projecten. De naam XYZ refereert aan de Cartesiaanse ruimte, de ruimte waarin elke plaats bepaald wordt door een x-, een y- en een z-coördinaat. Door combinaties van bewegingen in de richtingen van de x-as, de y-as en de z-as en rotaties om die assen is elke beweging van een voorwerp in de ruimte te beschrijven. Voor ons bureau is dit een symbool voor de rationele benadering van de architectuur.

De rationele benadering sluit de humane kant van de architectuur niet uit. In tegendeel: Wij streven naar een synthese tussen het rationele en het humane. Dat is minder paradoxaal als het op het eerste gezicht lijkt: De ratio is kenmerkend voor de soort mens. Dat betekent dat ecologische aspecten een belangrijke rol spelen. Ecologische problemen moeten volgens XYZ rationeel en niet emotioneel benaderd worden.

De oprichter van XYZ architecten, ir Harm Dekker, is architect en combineert, waar mogelijk, de architectuur met zijn kennis op het gebied van maritieme techniek en wiskunde.

   
 

contact

Kamer van Koophandel nummer: 000024870870

Stichting Bureau Architectenregister

Registratienummer: 1.090901.006

XYZ architecten is ook te vinden op www.architect-info.nl

adres

Klembergerweg 7
7214 BK Epse
Nederland

telefoon

mobiel:

+31654 655077

vast: +31575 493506

e-mail

h.a.dekker@XYZarchitecten.nl